Mozaic

Doi morți și 18 răniți în Harghita, după ce un microbuz care facea curse regulate Praga-Orhei

Două persoane au decedat și alte 18 sunt rănite, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 15, între Borsec și Tulgheș, fiind declanșat codul roșu de intervenție. Microbuzul făcea curse regulate între Praga și Orhei, în Republica Moldova.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a solicitat să fie acordată toată asistența necesară persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier produs în județul Harghita.

Patru dintre pacienții răniți în accidentul de pe DN 15, dintre Tulgheș și Borsec, în care un microbuz s-a răsturnat, sunt transferați la spitalele din Miercurea Ciuc și Târgu Mureș, a declarat pentru Agerpres directorul Serviciului Județean de Ambulanță Harghita, dr. Peter Szilard.

Potrivit sursei citate, trei dintre pacienți, dintre care unul este intubat, sunt transferați la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, iar unul la Spitalul Județean din Târgu Mureș.

Cei patru pacienți transferați prezintă traumatisme toracice și craniene.

Alte trei persoane, dintre care un copil, au rămas la Spitalul din Toplița, li se acordă îngrijiri medicale, dar nu se știe în acest moment dacă vor fi internate.

Ceilalți 11 pasageri, care au suferit doar escoriații și au refuzat internarea, după ce au fost reevaluați de echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, vor rămâne, deocamdată, la sediul Primăriei din Tulgheș, unde li se asigură ceai, cafea și hrană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.