Social

Polgar Levente, prima persoană cu dizabilități din lume admisă oficial la 6633 Arctic Ultra

Ultramaratonistul Polgar Levente a fost admis să participe la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiție din lume, sportivul din Aiud fiind prima persoană cu dizabilități care a fost acceptată de organizatori în această cursă, a cărei primă ediție s-a desfășurat în 2007.

Singurul sportiv cu dizabilități acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, desfășurat în zona Cercului Polar, Polgar Levente, de 37 de ani, și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani și lucrează în construcții. El va participa la cursa de 350 de mile, echivalentul a peste 560 de kilometri, competiție în care au fost acceptate în total 20 de persoane, printre care și Florentina Iofcea, o româncă stabilită în Canada. Startul se va da pe 9 martie, pe un traseu schimbat, potrivit informațiilor postate pe site-ul competiției.

După ce a fost sprijinit de diferite persoane să adune banii necesari achitării taxei de înscriere, în valoare de 3.200 de lire sterline, Polgar Levente are nevoie acum de fonduri pentru a-și putea achiziționa echipamentul necesar, știut fiind faptul că 6633 Arctic Ultra se desfășoară la temperaturi cuprinse între minus 30 și minus 50 de grade Celsius.

Până atunci, Levi, cum îi spun cunoscuții, a început să se antreneze la temperaturi scăzute, înotând în râul Mureș sau alergând în aer liber doar în tricou și pantaloni scurți.

Ultimele două ediții ale cursei au fost câștigate de bistrițeanul Tiberiu Ușeriu, singurul concurent care a reușit o astfel de performanță. În cele nouă ediții, doar 32 de participanți au reușit să ajungă la finish. Anul acesta va avea loc ediția a X-a, în anii 2012 și 2014 competiția neavând loc.

Polgar Levente are la activ două participări, în 2016 și 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum și la alte competiții din România. El este și voluntar Invictus. În acest an, de Ziua Armatei Române, Polgar Levente a alergat pe traseul Oradea-Carei, primind din partea șefului Statului Major General, Nicolae Ionel Ciucă, medalia „Onoare și Patrie”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.