Social

Acțiunea „foc de artificii”: au fost confiscate 70 de kg de articole pirotehnice

Poliţiştii din Alba au confiscat aproape 70 de kilograme de articole pirotehnice în urma acţiunilor de vizează respectarea normelor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

În perioada 30 noiembrie – 18 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 33 de acţiuni şi controale la societăţi comerciale şi în pieţe, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice.

În această perioadă, au fost constatate 16 infracţiuni şi au fost depistate 12 persoane fizice şi juridice, ce efectuau operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens.

În urma controalelor efectuate şi a unor percheziţii domiciliare, a fost confiscată cantitatea de 67 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 10.033 lei.

În paralel, poliţiştii au continuat acţiunile cu caracter informativ – preventiv, adresate elevilor şi au participat la 33 de astfel de activităţi desfășurate în şcoli.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenția cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave.

Reamintim faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Totodată, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Controalele vor continua și în zilele următoare, promit polițiștii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.