Social

Artificii şi petarde, descoperite de poliţişti în tomberoane şi sub aparate exterioare de aer condiţionat

Mii de artificii şi petarde oferite ilegal spre vânzare de şase tineri într-o piaţă din Alba Iulia au fost ascunse de către aceştia în tomberoane, sub aparate exterioare de aer condiţionat sau pe acoperişul unui post de transformare a curentului electric, locuri unde au fost descoperite de poliţişti, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ, aproape 3.000 de articole cu conţinut pirotehnic au fost confiscate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, în urma unor controale făcute într-o piaţă din municipiul Alba Iulia.

Cu ocazia acestor controale, au fost depistaţi şase tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, toţi din Alba Iulia, ce ofereau spre vânzare, articole pirotehnice din categoria F2, respectiv artificii şi petarde. Acestea au fost depozitate de către cei şase tineri „în diferite locuri greu accesibile, cum ar fi pe acoperişul postului de transformare a curentului electric, în tomberoane, sub aparatele exterioare de aer condiţionat ale unor societăţi comerciale din piaţă”, menţionează sursa citată.

Pe numele celor şase tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Şi poliţiştii din Sebeş au confiscat peste 5.000 de articole cu conţinut pirotehnic, în urma unor percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de deţinerea şi comercializarea ilegală de astfel de obiecte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.