Social

Stafilococ depistat într-un local în care s-au intoxicat 19 persoane

Bacteria stafilococ a fost depistată pe mâinile a doi angajați, pe blatul de feliat mezeluri și pe un cuțit pentru feliat, precum și în trei produse, respectiv icre, pastramă și bulgărași de brânză cu verdețuri, în urma analizelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba la o sală de evenimente unde, în seara de Revelion, 19 persoane au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri presei, DSP Alba a dispus suspendarea activității sălii de evenimente până la remedierea deficiențelor și a aplicat o amendă de 5.000 de lei.

„În urma analizelor de laborator a fost depistată bacteria stafilococ pe mâinile a doi angajați, pe blatul de feliat mezeluri, pe un cuțit pentru feliat, dar şi în trei produse consumate: icre, pastramă și bulgărași de brânză cu verdețuri”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, administratorul unității are obligația să efectueze controlul tuturor angajaților, prin analize de coprocultură și exudat, dar și să efectueze igienizarea localului și a bucătăriei, a suprafețelor de lucru şi a veselei. După realizarea acestora se vor preleva din nou probe de sanitație, iar dacă vor ieși corespunzătoare, activitatea unității va putea fi reluată, precizează DSP.

La restaurantul în cauză au participat la petrecerea de Revelion circa 240 de persoane, 19 dintre acestea ajungând, după consumarea aperitivului, la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Alba Iulia, cu probleme digestive, grețuri și vărsături. Pacienții au vârste cuprinse între 18 și 55 de ani și niciunul nu a rămas internat, cazurile prezentate fiind ușoare, mai menționează DSP Alba.

Anul trecut, zeci de persoane care au participat la două nunţi din Alba au suferit toxiinfecţii alimentare, analizele stabilind drept cauze o infecţie cu stafilococ, respectiv infestarea cu Salmonella.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.