Social

Polițiștii din Alba se confruntă cu situații în care copiii fură mașini

Poliţiştii din Alba Iulia l-au identificat pe un minor din municipiu, ca persoană bănuită de furtul unui autoturism lăsat de proprietar, neasigurat şi cu cheile în contact. Se pare că minorul a condus autoturismul pe străzile din oraş, iar ulterior, după ce l-a avariat, l-a abandonat.

Joi, 4 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aba Iulia l-au identificat pe un minor de 15 ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unui furt de autoturism, faptă sesizată poliţiei la data de 3 ianuarie.

Potrivit poilițiștilor, se pare că, în după amiaza zilei de 2 ianuarie, minorul ar fi profitat de faptul că autoturismul a fost lăsat în curtea unei societăţi comerciale de pe strada Emil Racoviţă din Alba Iulia, neasigurat şi cu cheile în contact, ar fi sustras autoturismul şi l-ar fi condus până pe strada Ipoteşti din municipiu unde a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu fundaţia unei case aflată în construcţie.

Un alt minor, tot din Alba Iulia, în vârstă de 16 ani, a fost găsit de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Horea din municipiu. În noaptea de joi spre vineri, acesta ar fi sustras autoturismul familiei, lăsat de tatăl său cu cheile în contact.

Poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orelor 2.20, minorul ar fi sustras autoturismul familiei, parcat de tatăl său în faţa locuinţei dar lăsat cu cheile în contact şi l-ar fi condus pe drumurile publice până la momentul în care a fost oprit de poliţişti.

Celor doi minori li s-a întocmit dosar penal în care sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis şi furt „în scop de folosinţă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.