Politică

Comitetul Executiv al PSD se întruneşte azi: pe ordinea de zi, restructurarea guvernului şi nemulţumirile din partid

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, luni, pentru a lua o decizie după ce Doina Pană a demisionat din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, social-democraţii urmând să discute şi oportunitatea unei restructurări mai ample a guvernului, precum şi nemulţumirile din partid.

”Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost convocată luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului”, au precizat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.
Convocarea şedinţei Comitetului Executiv a fost anunţată, iniţial, de preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.
“Îi mulţumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defirişărilor ilegale, toate acestea şi multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare”, a scris miercuri, pe Facebook, Liviu Dragnea.
Doina Pană a demisionat, miercuri, din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, invocând motive de sănătate.
Demisia Doinei Pană a generat în interiorul PSD o dezbatere despre comasarea ministerelor Mediului şi Apelor, dar şi despre oportunitatea unei restructurări mai ample a Executivului cu această ocazie.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost criticat, vineri, de fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu.
”Cred că am fost un ministru bun, ştiu bine ce am făcut (…) Am stat puţin, dar nişte urme am lăsat. Regret şi eu că am plecat. Probabil că am deranjat pe unii colegi. Inclusiv preşedintele partidului, probabil a avut anumite nemulţumiri pentru că eram foarte vizibil, apreciat” a declarat Adrian Ţuţuianu, la o televiziune locală.
Nevoia unor dezbateri în partid a fost subliniată şi de preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău.
Preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău a declarat pentru MEDIAFAX, că organizarea unui Congres ar ”însănătoşi” viaţa PSD, afirmând că este bine ca social-democraţii să discute despre problemele pe care le au şi spună ce vor să facă.
„Este foarte importat un Congres în viaţa oricărui partid, mai ales în viata Partidului Social Democrat. Este bine să ne vedem, să discutăm problemele, să spunem ce vrem. (…) la Congres vin şi organizaţiile locale. E bine să vorbim. Aşa se însănătoşeşte viaţa partidului”, a declarat vicepreşedintele PSD Niculae Bădălău, pentru MEDIAFAX.

”Comitetul Executiv Naţional de mâine, dacă ar fi reprezentativ şi ar ascultă nemulţumirile şi îngrijorările membrilor de partid, despre asta ar trebui să discute. Un CEX statutar şi responsabil ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea şi să organizeze de urgenţa Congres Extraordinar. Nu se va întampla însă. Totuşi, chiar şi aşa, 2018 va fi anul în care ne vom despărţi de Liviu Dragnea”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan, pe Facebook.
Cătălin Ivan a afirmat că şedinţa de CEX al PSD este un moment ”foarte bun” de bilanţ pentru primul an de guvernare.
”Dacă să fii în opoziţie este relativ uşor, guvernarea oferă liderilor politici şansa să-şi dovedească realele calitaţi sau, din contra, incompetenţă. În Cex-ul de mâine cred că ar trebui să se vorbească despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care şi-a asumat această guvernare, care a fost susţinut necondiţionat de partid pentru a pune în aplicare ceea ce românii au votat în decembrie 2016”, a spus europarlamentarul.
Ivan a afirmat că anul 2017 a fost anul în care liderul PSD Liviu Dragnea a încercat să pună mâna pe puterea absolută în România, să scape de dosarele penale, să-şi pună agoniseala din fapte evidente de corupţie la adapost, să scape de orice urmă de opozitie din partid pentru a -şi asigure libertatea, ”indiferent de costuri”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.