Administrație

Primarul comunei Arieșeni a fost trimis în judecată într-un dosar privind fraude cu fonduri europene

Primarul comunei Arieșeni, din județul Alba, Vasile Marin Jurj, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar privind fraude cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) transmis, luni, Agerpres, edilul este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual în formă continuată şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În acelaşi dosar au mai fost deferite justiţiei două persoane, precum şi o societate comercială, pentru complicitate la săvârşirea aceloraşi infracţiuni.

„În perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile (Campus învăţământ profesional şi tehnic), inculpatul Jurj Vasile Marin, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a folosit în relaţia cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) mai multe documente false, inexacte şi incomplete având ca rezultat avizarea de către reprezentanţii instituţiei amintite anterior a cererilor de rambursare, cu consecinţa aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, MDRAP s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 de lei, din care 263.399 de lei fonduri europene, 40.242 de lei fonduri de la bugetul de stat şi 74.249 reprezentând TVA.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparţin inculpaţilor, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.