Social

Minor rătăcit din cauza ceţii dense, găsit cu ajutorul coordonatelor GPS

Un minor de 13 ani s-a rătăcit, marţi, din cauza vizibilităţii reduse cauzate de o ceaţă densă, în timp ce schia pe una dintre pârtiile de la Şureanu, din Munţii Sebeşului, el fiind găsit, cu ajutorul coordonatelor GPS, în pădurea din apropiere de către jandarmi montani şi salvamontişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Alba, sublocotenent Marius Ştefan, pe pârtia A1 a Domeniului Schiabil Şureanu, un minor în vârstă de 13 ani s-a rătăcit în pădurea din imediata apropiere, ca urmare a vizibilităţii reduse. S-au format două echipe mixte alcătuite din jandarmi montani şi salvamontişti, care au luat legătura cu cei de la 112, care le-au pus la dispoziţie coordonatele GPS ale minorului, pornind în căutarea acestuia.

Băiatul a fost găsit după o jumătate de oră cu ajutorul coordonatelor GPS şi a fost transportat la baza pârtiei unde i s-au acordat îngrijiri medicale, acesta având o zgârietură la urechea stângă şi fiind în afara oricărui alt pericol, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Domeniul schiabil este situat la cea mai mare altitudine din ţară, la circa 2.000 de metri, şi dispune de 8 pârtii în lungime de 11 kilometri. Amplasat în Munţii Sebeşului, în Masivul Şureanu, în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Sibiu şi Vâlcea, domeniul este preferat pentru a schia şi de către şeful statului, Klaus Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.