Mozaic

Câțiva clujeni au pornit pe jos spre București pentru a participa la mitingul împotriva legilor Justiției

Câţiva clujeni au pornit, miercuri, pe jos, către Bucureşti, într-un „Marş al speranţei”, după cum îl numesc, sperând să ajungă în 20 ianuarie în Capitală, unde vor să participe la mitingul de protest faţă de modificările aduse legilor Justiţiei.

Protestatarii, care au pornit miercuri din centrul oraşului Cluj-Napoca, şi-au propus să parcurgă câte 40 de kilometri pe zi şi speră ca pe drum să li se alăture şi alţi oameni.

„Vrem, prin acest marş, să spunem răspicat că nu dorim modificarea legilor justiţiei. Este forma noastră de protest. Mesajul nostru este «Toată lumea la Bucureşti», trebuie să fim cât mai mulţi acolo. Vom merge pe drum, în şir indian şi mi-aş dori ca la intrarea în Bucureşti să fie un şir de 2 kilometri şi să ne întâlnim toţi clujenii care vor merge la miting pentru a merge împreună în Piaţa Universităţii. Când am avut această iniţiativă, m-am întrebat cui ne adresăm şi am spus că ne adresăm bucureştenilor. Dacă noi venim pe jos din Cluj, şi ei trebuie să iasă din blocuri, să vină în stradă, să protesteze”, a spus Sorin Bobiş (foto dreapta), organizatorul acţiunii.

Participanţii la acest marş au ajuns la locul stabilit pentru întâlnire – Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, care este şi locul din care pornesc în fiecare duminică protestele împotriva legilor Justiţiei – aducând cu ei steaguri tricolore şi bannere cu mesaje precum „Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie, cu fiecare pas! De la Cluj la Bucureşti” sau „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”.

Pe tot parcursul marșului vom fi bucuroși să fim însoțiți chiar și pe parcursul a câțiva km de cei ce au aceleași idei ca și noi. Voi încerca să vă țin la curent cu traseul nostru.

Sorin Bobiș | protestatar

Micul grup este format din Sorin Bobiş, care a spus că a participat şi la Revoluţia din decembrie 1989, alături de care va merge şi fiul său, care este adolescent, o tânără de etnie maghiară din Târgu Mureş şi un francez care trăieşte de 15 ani în România. Grupului i se vor alătura şi patru persoane cu deficiențe de vedere. O maşină care va căra bagajele va însoţi grupul pe tot traseul, până la Bucureşti. Cazarea se va face la pensiuni de pe traseu.

Traseul pe care l-au ales clujenii trece prin Turda – Târgu Mureş – Sighişoara – Braşov – Ploieşti – Bucureşti, cu punct final Piaţa Universităţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.