Administrație

Recepţia lotului 3 al autostrăzii Sebeş-Turda a fost amânată până după Paşte

Recepţia lotului 3 al autostrăzii Sebeş – Turda a fost amânată pentru 90 de zile, din cauza unor neconformităţi constate de o comisie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Şerbănescu.

Acest lucru înseamnă că s-ar putea circula pe lotul dintre Aiud şi Decea cel mai devreme după Paşte.

„S-a amânat (recepţia – nota red.). Practic s-a respins, dar în termeni tehnici se numeşte amânarea recepţiei. Au la dispoziţie 90 de zile, dar în aceste 90 de zile se va ţine cont şi de starea vremii. Ca atare, în cazul în care vremea nu permite, se dă o extensie de timp care să acopere perioada în care, să zicem, lucrările ar fi afectate de condiţiile meteo. Iar după trecerea acestei perioade, se va face o nouă inspecţie în vederea recepţiei”, a afirmat Alin Şerbănescu.

El a explicat că, dacă din 90 de zile vor fi două 2 săptămâni în care, din cauza vremii nefavorabile, nu se va putea intra în amplasament, constructorul va primi o extensie de timp de 14 zile.

Întrebat care sunt neconformităţile constatate de comisia de inspecţie, Alin Şerbănescu a nominalizat probleme legate de rugozitate, adică de aderenţă, excesul de bitum, probleme legate de planeitate, adică existenţa unor denivelări, şi, nu în ultimul rând, probleme legate de soluţia aplicată pe poduri. „Ei au propus un proiect pentru asfalt şi nu l-au respectat. Adică modul în care au aşternut asfaltul. Cele trei straturi de asfalt (de bază, de legătură şi de uzură – n.r.) trebuie să aibă o anumită consistenţă şi o anumită grosime. Practic, nici consistenţa şi nici grosimea nu sunt cele din proiect”, a susţinut reprezentantul CNAIR.

El a menţionat că o soluţie similară a fost aplicată de constructor şi pe lotul 1 al autostrăzii Lugoj-Deva, unde au apărut, deja, fisuri.

Potrivit lui Alin Şerbănescu, constructorul şi-a manifestat dorinţa de a semna raportul de inspecţie.

O comisie a CNAIR s-a aflat în inspecţie marţi, pe lotul 3.

[box type=”info”]Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie[/box]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.