Educație

Ministrul Pop anunță că „azi am plătit toate salariile profesorilor”; voucherele de vacanţă – din martie

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, la Bistriţa, că vineri s-au plătit salariile aferente lunii decembrie pentru toţi profesorii din România, în cuantum total de peste un miliard de lei.

„Am luat salariile la noi şi astăzi este ziua de salarii. Prin ordin de ministru, toţi profesorii, în data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio întârziere – care era de multe ori din cauza, poate, a amânării unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetară. S-au plătit toate salariile. Azi am plătit 1,106 miliarde de lei – salariile pentru toți profesorii din România. Nu este o problemă de salarii, din punctul acesta de vedere”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Liviu Pop.

În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, ministrul a spus că îşi doreşte ca acestea să fie plătite în luna martie.

„Începând cu luna viitoare, vom deschide finanţarea pentru voucherele de vacanţă. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie să îi acordăm până în luna noiembrie. În luna februarie, vom face deschiderea, urmând ca, în funcţie de cum se organizează inspectoratele şcolare, în lunile martie, aprilie, mai – eu aş vrea ca în luna martie – să fie plătite toate voucherele de vacanţă pentru toţi profesorii, pentru că aşa ne-am angajat prin programul de guvernare, aşa îi avem banii prinşi în buget şi, din perspectiva finanţării, nu avem o problemă”, a precizat Liviu Pop.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.