Administrație

Primăria Sebeș intervine cu cinci autobasculante pentru deszăpezire

Odată cu modificarea condițiilor atmosferice și căderile abundente de zăpadă, în municipiul Sebeş şi în localităţile aparţinătoare, au fost pregătite mijloacele de intervenție pentru curățarea carosabilului de zăpadă, informează Primăria municipiului Sebeş.

Marți și miercuri au intervenit, cu prioritate pe arterele principale, cinci autobasculante cu sărăriţă şi cu lamă, un utilaj cu lamă – în zona cartierelor de blocuri, un utliaj tip Wola (în zona Petrești), care curăţă zăpada aşternută pe carosabil şi împrăştie material antiderapant.

Pe strada Augustin Bena a fost înfundată canalizarea pluvială datorită acumulărilor de deșeuri și zăpezii degajate în rigole. Problema a fost remediată cu sprijinul SPAP Sebeș și Apa CTTA. De asemenea, echipele Apa CTTA alături de SPAP Sebeș intervin, la această oră, pentru remedierea unei defecțiuni la canalizarea de pe strada Peneș Curcanul. Situația pe raza localității este monitorizată cu sprijinul Poliției Locale Sebeș.

Primăria municipiului reamintește cetăţenilor, dar şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Sebeş, că odată cu răcirea vremii şi apariţia fenomenelor naturale specifice iernii (zăpadă, gheaţă sau polei), au obligaţia de a curăţa perimetrul proprietăţii (trotuare, rigole), pentru a evita producerea de evenimente neplăcute.

Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Sebeş nr. 64/2017, aruncarea zăpezii din curţi proprietate personală pe căile publice de acces şi parcarea autovehiculelor, în perioada de iarnă, astfel încât să fie stânjenită funcţionarea utilajelor de deszăpezire a localităţii şi necurăţarea zăpezii imediat după depunere şi a gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează, în vederea asigurării circulaţiei normale a pietonilor precum şi, în cazul formării poleiului, a neutilizării materialelor antiderapante, se sancţionează cu amendă de la 800 lei până la 1000 lei pentru persoane fizice şi cu 1.000 lei până la 1.500 lei pentru persoane juridice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.