Educație

Anchetă în cazul profesorului de religie de la Copşa Mică; ministrul Educaţiei îi cere demisia

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat vineri că, în prezent, este în desfășurare o anchetă în cazul profesorului de religie de la Copşa Mică, judeţul Sibiu, acuzat de o elevă că s-ar fi masturbat la şcoală.

Liviu Pop i-a cerut public cadrului didactic să îşi dea demisia din sistemul de învăţământ.

Potrivit ministrului, diriginta clasei nu ar fi informat conducerea unității de învățământ despre incident.

„Eu îi cer public să își dea demisia din sistemul de învățământ. Este un profesor de religie şi preot care nu putea să predea în sistemul de învățământ fără avizul cultului respectiv. Am înţeles că s-a titularizat acum 15 ani. Ancheta este în desfășurare la nivelul unității şcolare. Cealaltă componentă – faptul că eleva clasei respective a sesizat-o pe dirigintă de acest incident, dar diriginta clasei nu a transmis conducerii unităţii de şcolare ceea ce se întâmplă în clasă. De aceea pot să spun că a aflat presa înaintea noastră. Una peste alta, eu cred că din datele preliminare, dacă am înţeles bine, este profesor acolo. S-a recunoscut lucrul acesta. Eu îi cer public să îşi dea demisia din sistemul de învăţământ. Aştept finalul anchetei la nivelul inspectoratului şcolar. Dacă se va impune completare vom interveni, dar la cât de profesionişti sunt colegii mei din Sibiu sunt convins că vor lua cele mai bune decizii pentru sistemul de învăţământ”, a precizat Pop.

El a menţionat că a cerut Inspectoratului Şcolar Sibiu să asigure alt cadru didactic de religie până la rezolvarea problemei. „Pentru toţi elevii de la clasa respectivă am cerut Inspectoratului Şcolar să asigure un alt cadru didactic la ora de religie până la rezolvarea problemei”, a spus Pop.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.