Administrație

PSD amenință că nu va vota bugetul municipiului Alba Iulia pe 2018

PSD a anunţat, vineri, că reprezentanții săi în Consiliul Local Alba Iulia nu vor vota bugetul municipiului Alba pe 2018, reproşând executivului că ar fi încălcat legea finanţelor publice prin nepublicarea proiectului în termen de 15 zile de apariţia legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României.

„Ieri, Primăria municipiului Alba Iulia trebuia să publice proiectul de buget pe 2018, conform Legii nr. 273/2006. Acest lucru nu s-a întâmplat! Bugetul local se publică în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitoriul Oficial al României, Partea I. Bugetul de stat a fost publicat pe 3 ianuarie. Astăzi suntem în 19 ianuarie. (…). Deşi ne scoate ochii zilnic cu «smart city», primarul Mircea Gheorghe Hava nu e în stare să publice proiectul de buget pe site-ul primăriei. Asta demonstrează că el şi aparatul de specialitate nu ştiu să utilizeze noile tehnologii sau că ascunde proiectul de buget local de ochii albaiulienilor. Nici presei locale nu a trimis proiectul de buget, deoarece acesta nu a apărut pe niciun site local în data de 18 ianuarie”, se arată într-un comunicat al PSD Aba.

Consilierii PSD şi ALDE îi cer lui Hava să publice proiectul de buget local pe site-ul Primăriei şi să-l trimită presei locale, iar dacă l-a publicat pe data de 18 ianuarie, conform legii, la avizierul Primăriei, să ofere presei şi tuturor consilierilor locali o copie a dispoziţiei primarului sau viceprimarului prin care s-a dispus publicarea în termenul legal, precum şi o fotografie cu proiectul de buget afişat la avizier.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat că proiectul de buget provizoriu a fost făcut public în data de 17 ianuarie, la sediul Primăriei.

„În data de 17 ianuarie, a fost publicat proiectul de buget provizoriu la sediul primăriei”, a menţionat Mihai Coşer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.