Administrație

Numărul pneumoniilor şi infecţiilor respiratorii sunt în creștere, în județul Alba

Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi de pneumonii este în creştere în judeţul Alba, însă, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, sunt mai puţine îmbolnăviri, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate, în Alba, 824 de cazuri de pneumonii şi 4.647 de cazuri de IACRS, iar în ultimele săptămâni numărul acestora a fost în creştere. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, sunt mai puţine îmbolnăviri”, arată sursa citată.

Potrivit acesteia, la nivelul judeţului nu au fost înregistrate, până în prezent, cazuri de gripă.

DSP arată că judeţul Alba a primit peste 19.000 de vaccinuri împotriva gripei, iar până în prezent s-au vaccinat peste 18.000 de persoane.

Pacienţii care solicită vaccinarea se pot prezenta în continuare la medicii de familie din judeţ, care mai dispun de peste o mie de doze.

„Există argumente pentru continuarea vaccinării antigripale în cursul lunii ianuarie, având în vedere evoluţia circulaţiei virusurilor gripale şi posibilitatea ca actualul sezon de gripă să se prelungească până la primăvară”, se mai arată în comunicatul DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.