Administrație

Infracţionalitatea din județul Alba este în scădere

Numărul infracţiunilor înregistrate anul trecut în Alba a fost mai mic cu aproape 5%, comparativ cu 2016, scăzând, de asemenea, şi criminalitatea stradală, precum şi cea din mediul rural, potrivit datelor prezentate, miercuri, de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, comisar şef Ioan Sorin Cioancă.

Astfel, în 2017, la nivelul structurilor IPJ Alba au fost înregistrate cu 4,7% mai puţine sesizări de infracţiuni decât în anul anterior. Dacă infracţionalitatea judiciară s-a menţinut la acelaşi nivel, cea economică a scăzut cu 27%, iar cea de altă natură cu 7,6% . Peste 66% din infracţiuni au fost înregistrate în mediul urban.

În ceea ce priveşte criminalitatea stradală, anul trecut au fost înregistrate 222 de infracţiuni, cu 21,2% mai puţine faţă de 2016. Din totalul infracţiunilor stradale sesizate, 90,9 % au fost infracţiuni de furt, 35% dintre acestea fiind furturi din auto, iar 6,5 % furturi de autovehicule.

În cursul anului 2017, au fost înregistrate 21 de infracţiuni stradale comise cu violenţă, în scădere faţă de anul precedent cu 7 fapte.

Peste 33% din totalul criminalităţii sesizate s-au petrecut în mediul rural, în scădere cu 2% faţă de anul 2016. Cele mai multe infracţiuni, respectiv 52,8%, au fost de furt.

În 2017, au fost înregistrate în judeţ 13 infracţiuni comise cu mare violenţă, mai puţine cu două faţă de 2016 .

O reducere se constată şi în privinţa numărului accidentelor grave de circulaţie, precum şi a persoanelor rănire grav. Principala cauză a producerii accidentelor a fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, a mai menţionat comisar şef Ioan-Sorin Cioancă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.