Administrație

Sebeș: Referendum pe tema achiziționării unui laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului

Primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, intenţionează să consulte populaţia oraşului în vederea achiziţionării unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului, în valoare de peste un milion de lei, urmând să iniţieze organizarea unui referendum în acest sens, informează un comunicat al Primăriei.

„Imediat după aprobarea bugetului local al Municipiului Sebeş voi susţine şi voi face toate demersurile în vederea organizării unui referendum prin care voi solicita cetăţenilor Municipiului Sebeş consultarea în vederea achiziţiei unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului şi asigurarea costurilor pentru angajarea unor specialişti în vederea operării şi interpretării rezultatelor”, a declarat, potrivit sursei citate, edilul din Sebeş.

Laboratorul mobil va ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, „generând elementele pentru îmbunătăţirea strategiei de mediu şi oferind informaţii pentru monitorizarea stării de sănătate a populaţiei”. Bugetul alocat acestei achiziţii publice este de peste un milion de lei, fără TVA.

Totodată, primarul Dorin Nistor intenţionează să se adreseze Ministerelor Mediului şi respectiv Sănătăţii pentru a obţine „toate informaţiile” prind starea de sănătate a populaţiei de pe raza oraşului şi din împrejurimi, precum şi elementele principale privind monitorizarea factorilor de mediu, având în vedere “dezvoltarea industrială fără precedent” a Sebeşului.

Potrivit sursei citate, situaţia este cu atât mai „stringentă” cu cât România este somată să ia măsuri, având în vedere că „se regăseşte în topul ţărilor codaşe” privind asigurarea calităţii aerului.

Municipiul Sebeş are o strategie de dezvoltare, iar componentele privind sănătatea populaţiei şi calitatea mediului înconjurător sunt esenţiale, mai menţionează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.