Administrație

PSD Alba Iulia: Primăria are bani pe care nu-i cheltuie eficient

Consilierii PSD din Alba Iulia îl contrazic, printr-un comunicat de presă, pe primarul Mircea Hava care a susţinut că Guvernul ar fi „furat” sume din bugetul local destinate părţii de funcţionare, acuzându-l, totodată, pe edil că ar fi mărit „în mod arbitrar salariile doar pentru unii angajaţi”.

„Primarul Mircea Hava îi minte pe albaiulieni când spune că Guvernul le-a furat sume din bugetul local destinate părţii de funcţionare. Municipiul Alba Iulia a avut un excedent bugetar de 1.909.704,38 lei pe 2017, ceea ce demonstrează că Primăria are bani pe care nu-i cheltuieşte eficient, iar Guvernul nu a luat bani decât din surplusurile unor administraţii”, se arată într-un comunicat dat publicității de PSD.

Totodată, consilierii social-democraţi din Alba Iulia susţin că Mircea Hava ar fi mărit „în mod arbitrar salariile doar pentru unii angajaţi din Primărie, care sunt utili în a-l feri de lege şi transparenţă”.

Recent, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, s-a aprobat un proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază a funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia şi din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local, începând cu data de 1 ianuarie 2018. Prin respectiva hotărâre, salariile au fost aduse la acelaşi nivel pentru cei încadraţi la aceeaşi categorie. Astfel, pentru câteva zeci de angajaţi, printre care îngrijitori, asistenţi sociali, personal medical din sistemul de învăţământ, venitul brut a crescut cu 25% faţă de luna anterioară.

„De unde să facem rost de 30 de milioane de lei pe care ni i-a «tras» în mod elegant, deci este «o hoţie», (…), aşa ceva nu aş fi putut să cred în viaţa mea. Încercăm acum să vedem dacă reuşim să-i dăm în judecată. Ne-au băgat mâna în buzunare, legea bugetului s-a dus, «mulţumim din suflet»”, a declarat, în respectiva şedinţă de consiliu local, primarul Mircea Hava, care şi-a exprimat astfel nemulţumirea că se pierd bani la buget în urma modificării Codului Fiscal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.