Social

Primele cazuri de gripă în județul Alba, toate la copii sub 4 ani

Primele cazuri de gripă din acest sezon au fost înregistrate în ultima săptămână în Alba, toate în rândul minorilor, din care patru la copii sub un an, unul la un copil de 3 ani şi un altul la un copil de 4 ani, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Cinci cazuri au fost diagnosticate pe test rapid, iar un caz a fost diagnosticat clinic, menţionează sursa citată.

Tot în rândul copiilor, grupa de vârstă 5 – 9 ani, au fost înregistrate şi cele mai multe infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, respectiv 829 de cazuri dintr-un total de aproape 2.500.

În schimb, cele mai multe cazuri de pneumonie, 136, au fost la grupa de vârstă 15-49 de ani. În total au fost înregistrate 384 de îmbolnăviri de pneumonie, majoritatea în Alba Iulia, Sebeş şi zona Apusenilor.

DSP aminteşte că medicii de familie din judeţ mai au 460 de doze de vaccin antigripal.

„Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite ultimele doze de vaccin disponibile. (…) Ne dorim ca în cel mai scurt timp să fie administrate toate dozele de vaccin disponibile în cabinetele medicilor de familie. Judeţul Alba a primit peste 19.600 de vaccinuri împotriva gripei, pentru sezonul 2017 – 2018”, precizează reprezentanții DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.