Sănătate

Bibliotecarul Avram Iancu s-a înscris la ultramaratonul de la Polul Nord

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru performanţele prin care a traversat înot Canalul Mânecii şi apoi întreg cursul Dunării, a anunţat miercuri, la Petroşani, că a luat decizia de a participa la ultramaratonul de la Polul Nord, cunoscut sub numele de „Arctic 6633 Ultra”.

Iancu a declarat că ideea participării la ultramaratonul de la Cercul Polar i-a venit încă din vara anului trecut, atunci când străbătea înot Dunărea, de la izvoare la Marea Neagră.

„Simt că trebuie să fac această cursă, mai ales că România marchează anul acesta Centenarul de la Marea Unire. Cred că trebuie să fiu acolo, la cel mai greu ultramaraton din lume pentru că am spus dintotdeauna că ADN-ul românesc este unul puternic”, a declarat, pentru Agerpres, Avram Iancu.

În luna noiembrie 2017, Iancu a început primele antrenamente pentru acest ultramaraton şi, de atunci, a parcurs sute de kilometri în alergare pe traseele din Masivul Parâng. A tras după el o sanie similară cu cele folosite de sportivii care iau parte la „Arctic 6633 Ultra”.

[box type=”info”]Polgar Levente se antrenează pentru 6633 Arctic Ultra, cea mai dură competiţie din lume[/box]

„Sunt încrezător. Obiectivul meu este să termin cursa şi să mă întorc sănătos”, a precizat Iancu.

Potrivit acestuia, startul în ultramaratonul de la Polul Nord va fi dat pe 9 martie, din Eagle Plains, iar cei 567 de kilometri trebuie străbătuţi de sportivi în cel mult opt zile, la temperaturi care pot scădea până la minus 50 grade Celsius. Finalul cursei este programat la Tuktoyaktuk.

Avram Iancu a participat, miercuri, la ceremonia prin care administraţia locală din Petroşani a decis să dea numele său bazinului de înot din localitate, în semn de recunoaştere a meritelor pe care acesta le-a avut în promovarea unei imagini pozitive a oraşului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.