Administrație

A fost eliminată norma de hrană pentru poliţiştii locali din Alba Iulia

Cei 171 de angajaţi ai Poliţiei Locale din Alba Iulia nu mai primesc norma de hrană, potrivit unei hotărâri adoptate joi, în şedinţă extraordinară, de Consiliul Local.

„Alocarea pentru norma de hrană s-a făcut în baza unei Hotărâri de Guvern care spunea că se pot acorda aceste drepturi prin hotărâre de consiliu local în funcţie de alocaţiile bugetare care există în anul respectiv. Conform bugetului, ce va fi aprobat în data de 16, nu mai putem acorda această alocare”, a declarat viceprimarul Paul Voicu.

Directorul Serviciului Economic din cadrul Primăriei, Teofila Ţâr, a menţionat că pentru cei 171 de angajaţi ai Poliţiei Locale suma necesară pe lună pentru alocarea normei de hrană se ridica la 170.000 de lei, iar pe an la circa 2 milioane de lei. O medie a valorii acestei norme de hrană este de circa 994 de lei, dar suma varia, fiind mai mică la poliţiştii de la Pază şi mai mare pentru cei de la Ordine Publică.

Salariul de bază al unui poliţist local din Alba Iulia este cuprins între 2.442 şi 3.931 de lei.

Consilierii PSD au votat împotriva aprobării acestui proiect de hotărâre prin care norma de hrană a fost eliminată, susţinând că lor le „pasă de nivelul de trai al acelor oameni care asigură zilnic ordinea şi liniştea publică în oraş”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.