Social

„Dragobetele sărută fetele!” Prima ediție a sărbătorii tradiționale la Ampoița

Primăria comunei Meteș anunță organizarea primei ediții a sărbătorii „Dragobetele sărută fetele!”, sâmbătă 17 februarie 2018, la Căminul Cultural din localitatea Ampoiţa.

Tinerii din comuna Meteș care vor participa la sărbătoare se vor îmbrăca in haine populare romănești și vor participa la concursul organizat, special pentru ei, de Primăria Comunei Meteș. Din program nu vor lipsi buna dispoziție și surprize, mai promit organizatorii.

„Prin organizarea acestei sărbători îmi doresc să reînviem tradițiile zonei noastre. Tinerii din comună au nevoie de altfel de evenimente. Îmi doresc să participe cât mai mulți tineri, dar îi așteptăm și pe cei mai în vârstă, pentru că de la ei preluăm și învățăm să respectăm tradițiile și obiceiurile, care ne ajută să ne cunoaștem și să nu uităm identitatea noastră tradițională și culturală romănească!”, a declarat primarul comunei Meteş, Dan Cosmin Opruţa.

Un aspect inedit pe care organizatorii, Primăria comunei Meteș și Parohia Ortodoxă Ampoița, va fi reprezentat de lacătul iubirii, purtat de către fetele nemăritate.

„Acest lacăt al iubirii va fi deschis de cheia respectului, a credinței, a bunăstării si prieteniei! Mai avem şi alte surprize pentru cei care vor fi prezenți! Vă așteptăm la Ampoița la sărbătoarea «Dragobetele sărută fetele!»”, se mai arată în comunicatul Primăriei Meteș.    

[box type=”info”]Programul evenimentului „Dragobetele sărută fetele!”, Ampoiţa 2018
Ora 16.00 – Întălnirea tinerilor in fața Bisericii din Ampoița; paradă a tinerilor şi a celorlalţi participanţi la sărbătoare, îmbrăcați în port popular; vor chema oamenii întălniți pe drum să participe la Dragobete.
Ora 16.20 – Alaiul ajunge la Căminul Cultural din Ampoița
Ora 16.30 – Prezentarea evenimentului – Diana Stoia
Ora 16.35 – Primarul comunei Meteș –Dan Cosmin Opruta- alocuțiune
Ora 16.45 – Cuvânt al preotului Tudor Man – paroh al Parohiei Ampoița
Ora 17.00 – Cuvânt al invitatului special, conf. univ. dr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia
Ora 17.20 – Pauza de masă
Ora 17.40 – Desfăşurarea concursului
Ora 19.00 – Bal
Atmosfera la bal va fi întreținută de formația „Claudia și Viorel Ștef” și de interpreta de muzică populară Floricica Moga.[/box]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.