Administrație

Peste 8.000 de copii vor inscripţiona numărul 100, pentru un record mondial

Stabilirea unui record mondial, cu peste 8.000 de copii şi tineri, îmbrăcaţi în roşu, galben şi albastru, care ar urma să „scrie” numărul 100, este unul din proiectele avute în vedere de autorităţile locale din Alba Iulia în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia Centenarului Unirii.

„Urmărim să stabilim un record prin care vrem «să scriem» din copii şi tineri îmbrăcaţi în roşu, galben şi albastru 100”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

La eveniment, care ar urma să se desfăşoare în septembrie, ar urma să participe peste 8.000 de tineri, a menţionat el. Mihai Coşer a precizat că finanţarea necesară organizării unui astfel de eveniment va fi asigurată din sursă privată.

Un alt eveniment ar fi realizarea Aleii Centenarului din 100 de platani. „Printr-un concurs, cu un post radio naţional, vom aduce 100 de copii din toate provinciile româneşti, care vor planta Aleea Centenarului, 100 de platani. Fiecare va avea o plăcuţă cu numele copilului. Aleea Centenarului va fi un simbol viu pentru următorii 100 de ani”, a afirmat Mihai Coşer.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei a mai spus că la Alba Iulia va fi organizat în acest an şi „un fel de Untold al copiilor”.

Un alt eveniment va fi „Sărbătoarea muzicii”, care în acest an îl va avea ca invitat principal pe Vladimir Cosma, unul din cei mai mari compozitori români, a adăugat Mihai Coşer.

De asemenea, în luna mai, Alba Iulia va găzdui „Gala Uniter”, a mai spus Coşer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.