Administrație

Un nou produs cultural-turistic, odată cu finalizarea restaurării Sălii Unirii

Data de 1 Decembrie 2018 va însemna lansarea celui mai important produs național din România, a unui produs cultural-turistic, odată cu finalizarea lucrărilor de restaurare şi reamenajare a Sălii Unirii, a susținut joi, într-o conferință de presă, administratorul public al județului Alba, Dan Popescu.

„Pentru noi, 1 Decembrie 2018 înseamnă lansarea celui mai important produs național din România. Am fost întârziați (cu începerea lucrărilor de restaurare a Sălii Unirii – n.r.), dar cu siguranță data de 1 Decembrie 2018 va contura un produs cultural turistic important”, a declarat Dan Popescu.

[box type=”info”]Sala Unirii, în reabilitare de săptămâna viitoare. Ea va mai fi deschisă publicului o perioadă[/box]

Administratorul public al județului Alba a menționat că nu este vorba de o simplă restaurare. „Avem mai multe proiecte. Primul, restaurarea, al doilea proiect, de regândire a sistemului de vizitare, practic, reconceptualizarea Sălii Unirii. Nu va mai avea actuala structură de vizitare, ci vom face din Sala Unirii un Panteon al neamului, adică românismul de la geneză până la 1918”, a spus Popescu.

El a adăugat că obiectivul principal este de a da Sălii Unirii importanţa pe care o merită şi de a deveni un obiectiv de interes naţional. „Imobilul este un astfel de obiectiv prin introducerea lui pe lista monumentelor de clasa A, dar ne dorim foarte mult ca reprezentativitatea lui să fie la nivelul acesta”, a subliniat Dan Popescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.