Social

Zăpadă „excelentă” pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni

Toate cele nouă pârtii, în lungime totală de 11 kilometri, ale Domeniului Schiabil Şureanu, situat la cea mai mare altitudine din ţară, la peste 2.000 de metri, în Munţii Sebeşului, sunt funcţionale la acest sfârşit de săptămână, singura problemă fiind starea drumului începând de la lacul Oaşa, care se prezintă plin de gropi şi gheaţă.

„Vor funcţiona toate cele nouă pârtii ale domeniului schiabil, deservite de cele două teleschiuri şi de telescaun. În urma ninsorilor, zăpada de pe pârtii se prezintă excelent şi va continua să rămână aşa, datorită răcirii vremii. În zonele de off-piste, omătul este acum suficient, aşadar puteţi încerca, cu prudenţă bineînţeles, aventuri freeride. În cazul în care viscolul va fi prea puternic, telescaunul va fi oprit. În concluzie, domeniul schiabil este în totalitate pregătit pentru turişti, atât ca strat de zăpadă, cât şi ca linii de ratrack”, a declarat Rareş Tileagă, monitor Şcoala de schi „Paşi Liberi”.

Potrivit acestuia, drumul între lacul Oaşa şi domeniu a fost deszăpezit, dar asta nu va rezolva adevăratele probleme de acces.

„Gropile şi gheaţa rămân pe toată distanţa între Oaşa şi pârtii. Vremea caldă din ultimul weekend, cu ploaie, lapoviţă şi temperaturi ridicate, au afectat puternic starea drumului, creând şleauri, gropi, movile de gheaţă. Sunt absolut necesare lanţurile pentru roţi, altminteri veţi risca să rămâneţi blocaţi sau să alunecaţi în şanţurile de pe marginea drumului”, a transmis Rareş Tileagă.

Şi în Apuseni se poate schia pe cele două pârtii de la Arieşeni, în lungime de doi kilometri, fiind foarte multă zăpadă.

„Sezonul continuă în condiţii optime la Arieşeni-Vârtop, aşa că veştile pentru perioada 9-15 februarie nu pot fi decât bune. Încălzirea din ultimul weekend se pare că nu a afectat starea pârtiilor, iar faptul că va ninge în următoarele zile şi că va fi vreme rece nu poate decât să ne bucure”, a conchis Rareş Tileagă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.