Administrație

Primăria comunei Meteș și-a bugetat 4,41 milioane de lei pentru investiții

Pentru programul de investiţii pentru dezvoltarea comunei Meteş, Primăria comunei a fost alocat suma de 4.145,04 mii lei, astfel încât fondul de investiții s-a dublat faţă de anul trecut, informează un comunicat al instituției.

Consiliului Local al comunei Meteş urmează ca, în data de 16 februarie, se aprobe bugetul comunei pe anul 2018.

Principalele obiective de investiții cu finanţare de la bugetul local programate pentru 2018 se referă la modernizare infrastructură rutieră în comună, finalizarea lucrărilor în vederea recepţiei Căminului Cultural în localitatea Tăuţi, amenajarea noului sediului nou al Primăriei, realizarea unui Centru Social în Poiana Ampoiului.

De asemenea, Primăria intenționează să reabilieze şi să modernizeze Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Meteş – Corp 2, precum și Şcoala Gimnazială cu clasele I-IV Ampoiţa şi Şcoala Gimnazială cu clasele I-IV din Tăuţi.

Printre obiectivele noi din 2018 se numără construire unei baze sportive în localitatea Tăuţi și înfiinţarea sistemului de canalizare centralizată în Tăuţi şi Ampoiţa.

De asemenea, şi unităţile de cult din comuna Meteş vor beneficia de susţinere financiară prin bugetul local. Suma de 419,68 mii lei va fi alocată asistenţei sociale, care cuprinde: indemnizaţii persoane cu handicap, ajutoare încălzire, tichete sociale gradiniţă sau drepturi copii CES Şcoala Meteş.

„Bugetul de venituri şi cheltuieli care este la dispoziţia unei comunităţi este limitat. Din acest motiv, este imposibil pentru un primar sau consiliu local să poată satisface toate nevoile comunităţii respective. Unii cetăţeni vor străzi mai bune, cu trotuare civilizate. Alţii vor spaţii de joacă pentru copii. Alţii şi-ar dori ca şcolile şi grădiniţele unde merg copiii lor să arate frumos, să fie dotate cu tot ce le trebuie şi să asigure un grad cât mai ridicat de confort. Și eu îmi doresc ca localnicii din Meteş să beneficieze de toate condiţiile favorabile pentru un trai decent, însă puţini ştiu că măsura în care urmează a fi realizat un lucru sau altul ori, şi mai mult, modul în care se acordă prioritate unor investiţii în faţa altora se stabileşte prin sumele care se alocă pentru fiecare capitol al bugetului local”, a declarat primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruţa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.