Mozaic

Marmureșenii se pregătesc să plece cu căruța trasă de cai din Sighetu Marmației până la Alba Iulia

Printre manifestările dedicate Centenarului, câteva sute de maramureşeni vor să refacă traseul drumului Unirii cu căruţa trasă de cai, astfel urmând să ajungă până la Alba Iulia, informează vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Doru Dăncuş.

„Un proiect, un pic cam nebunesc, este refacerea drumului Unirii, proiect în care mă susţine şi subprefectul Alexandru Cosma, să mergem din Maramureş până la Alba Iulia cu căruţele trase de cai. Plecare în 22 noiembrie din Sighetu Marmaţiei, loc în care s-a ales delegaţia din Maramureş care a participat la Unire, aşa că ne-am propus să parcurgem acest drum cu căruţele”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Maramureșenii vor să parcurgă acest drum cu căruțele trase de cai și se așteaptă ca, pe drum, să li se alăture și alți amatori de drumeție spre orașul unirii.

„Traseul aproximativ va fi Sighetu Marmaţiei – Baia Mare – Pasul Mesteacăn, iar pe traseu se vor alătura şi alţi participanţi în căruţe. Estimăm să plecăm cu cel puţin 20 de căruţe trase de cai. Traseul va fi parcurs în zece zile, cu pauze de odihnă şi masă, în anumite localităţi de pe traseul ales”, a mai spus Doru Dăncuş.

„Eu zic că va fi interesant, sper să avem spor şi timp bun pentru că pentru a duce la sfârşit un asemenea proiect contează foarte mult şi timpul”, a conchis vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.