Social

Un bărbat care încercat să mituiască un polițist a fost trimis în judecată

Un bărbat acuzat de dare de mită unui poliţist a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, într-un dosar instrumentat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Bărbatul respectiv este acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită, după ce a încercat să ofere suma de 200 lei unui poliţist pentru a nu o sancţiona contravenţional pe soţia sa, care efectua un transport de cherestea fără deţinerea documentelor legale.

Potrivit DGA, Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba a înregistrat, pe 7 februarie, denunţul unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) care a sesizat faptul că, în cursul aceleiaşi zile, cu ocazia opririi în trafic a unei autoutilitare, pe raza judeţului Alba, a constatat faptul că persoana aflată la volan transporta cantitatea de 1,44 mc cherestea fără a deţine documente legale de transport.

„Cu această ocazie, soţul conducătoarei autovehiculului a promis poliţistului suma menţionată mai sus pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale de sancţionare contravenţională a acesteia. Poliţistul a refuzat categoric oferta şi a formulat denunţ la DGA- SJA Alba, denunţ înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care a dispus măsuri de realizare a acţiunii de prindere în flagrant şi efectuarea actelor de urmărire penală”, se precizează în comunicat.

Ulterior, soţul conducătoarei auto a fost prins în flagrant, după ce a dat agentului de poliţie suma de 200 lei pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare contravenţională a soţiei sale. În aceeaşi zi a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de acesta, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Este pentru a treia oară când acelaşi poliţist a sesizat fapte de corupţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.