Administrație

Consiliul Județean Alba garantează un credit de dezvoltare pentru Apa CTTA SA

Consiliul Judeţean Alba va garanta cu 36,6 milioane lei un credit bancar de 54,7 milioane lei, care va fi contractat, pe o perioadă de 12 luni, de către Apa CTTA SA Alba, pentru derularea unui proiect de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă.

Este vorba despre implementarea proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în Județul Alba, 2014 -2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), finanţat din fonduri europene, dar pentru care este nevoie şi de contribuţie proprie a beneficiarului (Apa CTTA SA Alba). Acesta se derulează conform contractului de finanțare nr. 116/31.08.2017 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Consiliul Judeţean Alba este acționar al Companiei Apa CTTA SA Alba, operatorul regional de furnizare a apei în județul Alba.

„Având în vedere necesitatea asigurării resurselor necesare pre-finanțării și/sau co-finanțării proiectului sus-menționat, operatorul regional intenționează să contracteze o finanțare rambursabilă în valoare de 54.739.390,71 lei.

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare, Consiliul Județean poate garanta contractarea împrumutului, într-un cuantum egal cu cota-parte din capitalul social pe care o deține, respectiv 67%”, se explică în documentaţia proiectului ce intră la aprobare în şedinţa de joi, 22 februarie.

Astfel, se propune aprobarea garantării, cu veniturile proprii ale CJ Alba, a unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de cel mult 54.739.390,71 lei, cu o maturitate de maxim 12 ani, ce urmează să fie contractată de către S.C. Apa CTTA S.A. Alba. Garanția acordată va fi de maximum 36.675.391,78 lei.

„Implementarea cu succes a acestui proiect va avea ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba. Se precizează că rezultatele financiare ale companiei Apa CTTA SA permit ca rambursarea împrumutului, inclusiv a dobânzilor și comisioanelor, să fie realizată exclusiv din veniturile proprii ale acesteia, garantarea de către Consiliul Județean a împrumutului nefiind de natură a greva în mod efectiv bugetul local”, se mai precizează în proiectul de hotărâre a CJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.