Administrație

Primăria Sebeș somează șoferii să nu parcheze în locurile interzise și le citează din Codul Rutier

Poliția Locală a municipiului Sebeș solicită șoferilor să utilizeze doar locurile de parcăre special amenajate, pentru evitarea blocajelor în oraș.

Polițiștii „recomandă tuturor conducătorilor auto să utilizeze parcările special amenajate, în funcție de capacitatea autovehicolului și să renunțe la oprirea/ staționarea/ parcarea voluntară a autovehiculelor de orice fel pe trotuare, zone verzi sau alte zone interzise prin lege”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sebeș.

Cu această ocazie, reamintește șoferilor care sunt situațiile în care se interzice „oprirea voluntară a autovehicolelor”.

„Printre faptele cele mai des încălcate în mod voluntar de conducătorii auto, din prezentul articol, precizăm următoarele fapte: a) în zona de acţiune a indicatorului «Oprirea interzisă»; b) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea; c) în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei; d) în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea; e) pe pistele obligatorii pentru pietoni sau pentru pietoni şi biciclete ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare; f) pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres şi a celor naţionale europene (E); g) pe trotuar, cu excepţia situaţiei în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) şi (3); și art. 144: În conformitate cu prevederile art. 144 alin 2 și 3, din HG nr. 1391/2006, administratorul drumului public este obligat să delimiteze şi să semnalizeze corespunzător sectoarele de drum public unde este interzisă oprirea sau staţionarea vehiculelor”, se arată în comunicatul de presă.

„Încălcarea prevederilor mai sus menționate constituie contravenție și se sancționează potrivit art. 99/2 din OUG nr. 195/2002-Codul Rutier, cu amendă cuprinsă între 290-725 lei și două puncte penalizare”, avertizează autoritatea locală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.