Social

Captură de țigări de contrabandă, de Dragobete

Sâmbătă dimineață, polițiștii din Alba au efectuat cinci percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări, în urma cărora au fost identificate peste 460.000 de ţigări susceptibile a proveni din contrabandă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat cinci percheziții, toate în municipiul Bucureşti, la domiciliile a 5 persoane bănuite de contrabandă precum şi la un depozit de mărfuri.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017-2018, cele 5 persoane bănuite de comiterea faptelor ar fi achiziţionat şi comercializat ţigări, în afara antrepozitului fiscal. Pentru valorificarea acestora pe pieţele statelor din Comunitatea Europeană, se pare că ţigaretele ar fi fost ascunse în interiorul unor piese de mobilier.

Cu ocazia perchezițiilor, poliţiştii au identificat 466.600 ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă precum şi suma de 77.400 lei despre care există suspiciunea că a fost obţinută în urma unor activităţi ilicite.

Anterior acestei acţiuni, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 288.000 ţigarete.

Două dintre persoanele vizate de anchetă au fost conduse, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.