Administrație

Codruţa Kovesi prezintă bilanţul DNA în lipsa ministrului Justiţiei, dar în prezenţa preşedintelui

DNA prezintă, miercuri, raportul de activitate pentru anul 2017. Evenimentul are loc la o zi după ce Codruţa Kovesi a fost audiată de procurorii CSM, aceştia dând aviz negativ cererii de revocare. Toader a anunţat că nu va participa la prezentarea bilanţului. Iohannis a confirmat prezenţa.
La eveniment au fost invitaţi reprezentanţii mai multor instituţii din sistemul judiciar, dar şi preşedintele Klaus Iohannis.


Şeful statului va participa la prezentarea bilanţului.
Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi, în şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, în care s-a dat aviz negativ cererii sale de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, că nu va participa la evenimentul în care se va prezenta raportul de activitate pentru 2017 al instituţiei.
Ministrul Justiţiei i-a reproşat procurorului şef DNA că nu a primit nici până acum raportul privind activitatea instituţiei.
“Raportul a fost finalizat de ieri (luni-n.r.)şi azi (marţi -n.r.) a fost înaintat raportul către invitaţii la bilanţ. Potrivit legii, raportul se trimite procurorului general care urmează să vă trimită dumneavoastră acest raport”, a precizat Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul şef DNA a arătat că, potrivit legii, raportul trebuie prezentat până în ultima zi a lunii februarie.
” (Raportul -n.r.) A fost trimis astăzi”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.
“Şi eu îl citesc la noapte”, a replicat Tudorel Toader.
Prezentarea raportului de activitate are loc în perioada desfăşurării procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, aceasta fiind demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Avizul negativ dat, marţi, de Secţia pentru Procurori a CSM va fi motivat, iar ulterior va fi transmis preşedintelui României.
Klaus Iohannis şi-a exprimat susţinerea pentru activitatea DNA şi pentru procurorul şef al instituţiei după anunţul privind iniţierea procedurii de revocare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.