Mozaic

Președintele a promulgat Legea referitoare la stabilirea unor măsuri organizatorice cu privire la Centenar

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2017 referitoare la stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale cu privire la Centenar.

Potrivit ordonanţei, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale preia activităţile şi structurile Departamentului Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în subordinea premierului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Ministerul Culturii preia numărul de posturi şi personalul aferent Departamentului Centenar.

„Pentru realizarea unei bune coordonări la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial se constituie Comitetul interministerial pentru Centenar. Acesta este condus de prim-ministru, în calitate de preşedinte, şi de ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, în calitate de vicepreşedinte”, se mai arată în actul normativ.

Comitetul interministerial are printre atribuţii stabilirea, pe baza propunerilor centralizate şi evaluate de Ministerul Culturii, a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial, formulate şi asumate de ministerele şi instituţiile publice implicate, monitorizarea şi luarea de măsuri privind implementarea manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor, stabilirea, la propunerea Ministerului Culturii, a calendarului activităţilor ce decurg ca obligaţii legale ale autorităţilor şi instituţiilor publice cu privire la Centenar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.