Sănătate

Google lansează Lens, aplicația de realitate augmentată

Funcţiile de realitate augmentată ale aplicaţiei Google Lens sunt disponibile utilizatorilor de smartphone-uri cu Android.

Google Lens foloseşte inteligenţa artificială pentru a identifica obiecte cu ajutorul camerei foto şi a furniza informaţii contextuale. Disponibilă până acum doar pe telefoanele din seria Pixel, produse de Google, aplicaţia va putea fi folosită pe toate telefoanele cu Android.

Google a ales să nu lanseze o aplicaţie separată, ci să integreze facilităţile acesteia în foarte populara Google Photos, aplicaţie care salvează automat pe serverele Google fotografiile şi filmările realizate cu telefonul, oferind spaţiu nelimitat în acest scop.

Noua secţiune Lens din Google Photos le va permite utilizatorilor să îndrepte camera foto a telefonului spre diverse diverse obiecte pentru a le recunoaşte şi a accesa anumite informaţii despre acestea.

Spre exemplu, cu ajutorul Lens utilizatorii ar putea identifica plante sau rase de câini, ar putea citi recenziile şi ar putea afla preţurile din meniul unui restaurant pentru ca, eventual, să primească şi reclame de la Google în acest fel.

O funcţie a Google Lens care va fi cu siguranţă apreciată în special domeniul afacerilor este crearea unui contact în agenda telefonului ca urmare a îndreptării camerei foto către o carte de vizită.

Google a început deja implementare funcţionalităţii Lens în aplicaţia Photos, astfel că aceasta ar trebui să fie disponibilă tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor două-trei zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.