Administrație

Lucrările la bazinul acoperit de înot, construit în Blaj de autorităţile locale, încep în primăvară

Un bazin acoperit de înot va fi construit în Blaj, din fondurile proprii ale municipalităţii, investiţia, de aproximativ 4,5 milioane de lei, fără TVA, urmând să fie implementată, începând din primăvară, pe o perioadă de doi ani, potrivit unui comunicat transmis de Primăria municipiului.

Autorităţile locale speră ca bazinul acoperit de înot să fie gata până la sfârşitul anului viitor, astfel încât să fie dat în funcţiune în iarna anului 2019/2020.

„În această primăvară vor începe lucrările la bazinul acoperit de înot, ce va fi construit de Primăria Blaj din fondurile proprii. Investiţia va costa aproximativ 4,5 milioane lei (fără TVA) şi se va derula pe o perioadă de doi ani de zile, autorităţile locale sperând ca bazinul acoperit de înot să fie gata până la sfârşitul anului viitor, astfel încât să fie dat în funcţiune în iarna anului 2019/2020. Destinaţia bazinului este mixtă, fiind construit atât pentru elevii din Blaj, cât şi pentru amatorii de înot din zona Blaj”, se arată în comunicat.

Bazinul va fi amplasat lângă baza de agrement inaugurată în 2016 şi va completa complexul sportiv din zona Iuliu Maniu – Parcul Avram Iancu.

Investiţia face parte din programul “Blaj 2016-2020” al administraţiei publice locale, care şi-a propus construirea unui bazin acoperit de înot, astfel încât părinţii să nu-şi mai ducă copiii la lecţii de înot în alte localităţi. De altfel, după finalizarea construcţiei bazinului, vor fi angajaţi, potrivit sursei citate, doi profesori de sport cu specializarea înot. Bazinul va fi destinat activităţilor şcolare în fiecare zi, de luni până vineri, până la ora 14,00, şi, după o pauză de igienizare, tuturor amatorilor de înot, care se vor putea bucura de facilităţile bazinului în fiecare după amiază şi seară, în weekend-uri şi în vacanţele şcolare.

Bazinul acoperit de înot va avea lungimea de 25 metri şi lăţimea de 12,5 metri, urmând să fie compus din cinci culoare. Adâncimea apei va fi variabilă, de la 1,20 metri până la 1,80 metri în zona de block starturi.

El va avea facilităţi complete – vestiare, grupuri sanitare, duşuri, saune, staţie de tratare şi pompare apă, centrală termică, staţie filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii, o parcare cu 14 locuri, iluminat exterior.

Bazinul nu se va adresa activităţilor competiţionale, suprafeţele lui fiind dimensionate, atât pentru zona de înot, cât şi pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional. Suprafeţele de gardă ale bazinului şi dimensionarea vestiarelor au ţinut cont de aceste recomandări, încercând, în acelaşi timp, să ofere o suprafaţă cât mai condensată a construcţiei, se mai arată în proiectul tehnic al investiţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.