Sănătate

Polgar Levente a ieșit din cursa 6633 Arctic Ultra la kilometrul 107

Ultramaratonistul Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume acceptată la 6633 Arctic Ultra, a fost nevoit să se retragă din competiţie la kilometrul 107, cu doar câţiva kilometri înainte de cel de-al doilea punct de control.

Potrivit informaţiilor postate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook a cursei, din cauza condiţiilor dure au fost nevoiţi să se retragă mai mulţi competitori, printre care şi românii Polgar Levente şi Florentina Iofcea. Cu câteva ore înainte a ieşit de la 6633 Arctic Ultra şi hunedoreanul Avram Iancu. Astfel, în cursă a mai rămas un singur român din cei patru care au luat startul la actuala ediţie, Tiberiu Uşeriu, care se află în fruntea celor care se mai află pe traseu.

„La kilometrul 107 am intrat într-o furtună polară cu un vânt ce depăşea 100 km/h, mi-a răsturnat sania cu mine cu tot, am apăsat butonul de a veni organizatorul de a mă ajuta să scot sania pe drum, a venit medicul care a decis să mă oprească prin abandon, am cerut organizatorilor de a mă lăsa să continui cursa fie şi onorific, lucru ce nu au fost de acord. Vă rog să mă iertaţi pentru că v-am dezamăgit, aveţi tot dreptul de a fi supăraţi pe mine”, este mesajul pe care Polgar Levente l-a postat pe contul său de FB.

Susţinătorii săi i-au transmis însă că nu trebuie să-şi ceară iertare, că sunt mândri de el şi că important este să fie sănătos. Polgar Levente, din Aiud, a fost singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la acest renumit ultramaraton. El şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani.

Considerată o competiţie extrem de dură, desfăşurată în condiţii extreme, cu temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius, în cele nouă ediţii ale 6633 Arctic Ultra doar 32 de participanţi au reuşit să ajungă la finish. Ultimele două ediţii au fost câştigate de românul Tiberiu Uşeriu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.