Politică

Dîrzu îi solicită ministrului Sănătăţii un control la Spitalul Județean de Urgență

Deputatul social-democrat Ioan Dîrzu îi solicită ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să dispună un control la spitalul din Alba Iulia după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un salon ATI al unităţii a izbucnit un incendiu provocat de o lumânare lăsată aprinsă.

Ioan Dîrzu a făcut publică, joi, o adresă trimisă ministrul Sănătăţii în care, pe lângă controlul la respectiva unitate medicală, îi mai solicită să îi transmită ce măsuri concrete ia Ministerul pentru prevenirea şi combaterea incendiilor în unităţile sanitare, în afară de, potrivit acestuia, elaborarea de acte administrative cu caracter normativ sau strategii de politici publice.

La sfârşitul săptămânii trecute, într-un salon ATI al SJU Alba Iulia a izbucnit un incendiu provocat de o lumânare lăsată aprinsă la o persoană decedată, potrivit tradiţiei creştine. În încercarea însă de a stinge focul, o infirmieră a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe membre, fiind internată la o clinică de specialitate din Bucureşti. Totodată, o asistentă a fost intoxicată cu fum.

Incendiul, care nu s-a soldat cu pagube materiale majore, manifestându-se pe o suprafaţă restrânsă, s-a produs într-un salon situat la etajul al II-lea, nefiind necesară evacuarea bolnavilor din celelalte saloane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.