Social

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, şi mai mulţi preoţi vor dona sânge

“Având în vedere nevoia acută de sânge în unităţile medicale din judeţul nostru şi din întreaga ţară, Eparhia Alba Iuliei a răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Alba şi îi îndeamnă stăruitor pe creştini să doneze sânge la centrele care le sunt apropiate.

Prima acţiune din cadrul programului va avea loc marţi, 20 martie, începând cu ora 9,30, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu şi un grup mare de preoţi vor dona sânge pentru a veni în ajutorul celor aflaţi în diferite neputinţe trupeşti sau au nevoie de intervenţii chirurgicale pentru a se putea bucura pe mai departe de marele dar al vieţii, oferit de Dumnezeu”, se arată în comunicatul citat.

Campania de donare de sânge “Susţine Viaţa, donează Sânge”, iniţiată cu implicarea Arhiepiscopului Irineu, se derulează în cadrul evenimentelor şi acţiunilor pro-viaţă, organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei în “Luna pentru viaţă” (1-31 martie 2018), precizează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Şi primarul şi viceprimarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor şi Adrian Bogdan, au anunţat că vor dona, miercuri, sânge, la spitalul din localitate.

“Primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, alături de viceprimarul Adrian Bogdan şi o serie de voluntari din administraţia publică locală şi din serviciile subordonate vor fi donatori de sânge. (…). Municipalitatea invită cât mai mulţi voluntari să se alăture acestui nobil demers care salvează vieţi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sebeş

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.