Social

Bracononieri reţinuţi pentru că au împuşcat o căprioară

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au reţinut doi bărbaţi bănuiţi de braconaj cinegetic. Aceştia au fost depistaţi, în flagrant delict, imediat după ce au împuşcat o căprioară, pe un fond de vânătoare din Munţii Sebeşului.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de 17/18 martie a.c., în jurul orei 02.15, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe DJ 106 E, pe raza localităţii Dobra, au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un bărbat de 62 de ani, din comuna Şugag.

În autoturism se mai aflau 3 persoane, de 43, 24 şi 28 de ani, 3 din judeţul Alba şi una din judeţul Giurgiu. Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit, în autoturism, o căprioară împuşcată şi o armă de vânătoare. Cauza a fost preluată de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe periculoase din IPJ Alba, specializaţi în prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

În urma cercetărilor efectuate de aceştia, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 17/18 martie a.c., bărbatul de 24 de ani, din judeţul Giurgiu, în timp ce se afla pe fondul de vânătoare 43 Dobra, ar fi împuşcat căprioara, cu arma de vânătoare găsită în autoturism, ajutat fiind de un bărbat de 43 de ani, din comuna Şugag, judeţul Alba, administrator al unei pensiuni la care era cazat primul, care ar fi folosit un proiector pentru a identifica vânatul.

Vânătoarea a avut loc în afara perioadei legale, fără autorizaţie, cu o armă deţinută legal de către tânărul din judeţul Giurgiu. Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar arma de vânătoare a fost indisponibilizată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.