Social

Aproape 70 de metri cubi de lemn, confiscaţi de poliţiştii din Cîmpeni

Aproape 70 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni, în urma unor controale efectuat la instalaţii de prelucrare a lemnului din comuna Vidra, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Alba.

Miercuri, 21 martie, polițişti Secției 9 Poliție Rurală Cîmpeni, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Județene Alba și specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Abrud, au făcut verificări la doua instalații de prelucrare a materialului lemnos, situate în localitatea Vârtănești, comuna Vidra.

Cu ocazia controalelor, s-a constatat că proprietarul celor două instalaţii, un bărbat în vârstă de 67 de ani, deținea, fără documente legale de proveniență, 62 de metri cubi de cherestea și 7,3 metri cubi de buștean rotund din speciile molid și brad.

Faţă de acesta, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind contravenţiilor silvice, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.