Social

Turneu de pricesne în mai multe localități din Alba

Un turneu de pricesne – cântări bisericeşti – este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură “Augustin Bena”, în mai multe localităţi din judeţ, în perioada 25 martie – 15 aprilie.

„Oferim cu drag locuitorilor judeţului Alba un turneu care va cuprinde mai multe concerte de pricesne în interpretarea unor îndrăgiţi artişti. Vă aşteptăm cu drag la aceste evenimente de suflet şi pentru suflet”, a spus, potrivit sursei citate, managerul Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Programul concertelor din cadrul acestui turneu cuprinde pricesne în interpretarea artiştilor Roxana Reche, Cătălin Haşa, Maria Filimon, Nicolae Plută, Dorina Nariţa, Floricica Moga şi Leontina Fărcaş, precum şi a Grupului vocal de copii „Muguri de tezaur”, Grupului vocal Aghios şi Cvintetului de coarde al Judeţului Alba.

Aranjamentul şi conducerea muzicală a concertelor sunt realizate de către Alexandru Pal.

Turneul va debuta, duminică, cu un concert extraordinar susţinut în biserica din Sîntimbru, urmat de un altul care va avea loc, în aceeaşi zi, în Biserica „Sfânta Treime” din oraşul Teiuş. Concerte vor fi şi în Sebeş (29 martie), Şpring şi Berghin (1 aprilie) şi Alba Iulia, la Biserica „Sfânta Ecaterina”, în 15 aprilie.

Potrivit comunicatului, turneul de pricesne este organizat de CJ Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, cu sprijinul primăriilor din Teiuş, Sîntimbru, Şpring, Berghin şi Sebeş, al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Priceasna semnifică o cântare bisericească ortodoxă care acoperă intervalul din timpul Sfintei Liturghii în care preotul şi credincioşii se împărtăşesc. Ele sunt cântate de grupuri teologice în special în biserici, dar au intrat şi în repertoriul unor artişti populari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.