Sănătate

Un bărbat înarmat a luat ostatici într-un supermarket din sudul Franței. Atacatorul a fost ucis

ACTUALIZARE. Potrivit unor surse convergente, bărbatul care a luat ostatici a fost împușcat de către forțele de ordine care au înconjurat centrul comercial.

ȘTIEA INIȚIALĂ. Un bărbat înarmat care susţine că ar fi jurat credinţă grupării teroriste Statul Islamic (SI) a luat ostatice vineri mai multe persoane în interiorul unui supermarket din localitatea Trebes, de lângă Carcassonne, din sudul Franţei. Evenimentul a survenit la câteva minute după ce un poliţist a fost rănit prin împuşcare într-un oraş din apropiere, fără o legătură imediată între cele două evenimente, informează AFP şi EFE.

Prefectura departamentului Aude, în regiunea Languedoc-Roussillon, a anunţat pe contul său de Twitter că în zona supermarketului Super U are loc o operaţiune a poliţiei şi a cerut să li se faciliteze „accesul forţelor de ordine”.

Bărbatul care a luat ostatici la Trebes a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, singurul „supravieţuitor” al atentatelor de la Paris din 13 noiembrie 2015, a relatat postul de televiziune francez BFM TV, citat de agenţia de presă Reuters.

Cel puţin două persoane au decedat vineri în această luare de ostatici, comisă de un individ care s-a revendicat a fi membru al grupării jihadiste Statul Islamic, suspectat de asemenea că ar fi rănit la umăr un poliţist într-un oraş din apropiere Carcassonne în cursul aceleiaşi dimineţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.