Economie

Consulul Germaniei la Sibiu susține dezvoltarea Regiunii Centru și a întregii Transilvanii

Consulul general al Germaniei la Sibiu, Hans E. Tischler (foto), a declarat că susţine orice demers pentru dezvoltarea Regiunii Centru şi a întregii Transilvanii, după o întâlnire avută cu conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru din Alba Iulia, potrivit unui comunicat de presă al ADR Centru.

„În vizita sa la sediul ADR Centru din Alba Iulia, Consulul Germaniei la Sibiu a precizat că susţine orice fel de demers pentru dezvoltarea Regiunii Centru şi a întregii Transilvanii. Excelenţa sa şi-a manifestat deschiderea pentru a sprijini orice întâlnire sau masă rotundă, sau demersurile autorităţilor publice locale în domenii considerate strategice pentru dezvoltarea regională, respectiv sprijinirea investitorilor, îmbunătăţirea sistemului de formare profesională, creşterea gradului de utilizare a energiei din surse regenerabile, îmbunătăţirea calităţii mediului şi reducerea poluării prin colectarea şi preluarea deşeurilor şi altele. Hans Tischler a discutat şi despre obiectivele concrete ale activităţii bilaterale din cursul anului 2018, cum ar fi colaborarea în domeniul social, în domeniul educaţional, dar şi în cel al Centrelor de Informare Europe Direct”, se arată în comunicatul ADR Centru.

Consulul Hans Tischler a mai precizat că este „deosebit de interesat” să acorde sprijin autorităţilor române, ADR Centru sau mediului de afaceri, pentru a facilita exporturile producătorilor din România.

Conform sursei menţionate, în toamnă este posibil să aibă loc o întâlnire româno-germană, dedicată dezvoltării regionale. Regiunea Centru are o colaborare bună cu Landul Brandenburg din Germania. În momentul de faţă, sunt investiţii germane importante în Cluj-Napoca, în nord-vestul României, precum şi în judeţele Sibiu, Braşov şi Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.