Social

Echipa de robotică de la „HC&C” are nevoie de sprijin pentru a pleca în SUA

Echipa de robotică a Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, ce va reprezenta România, alături de tineri de la alte trei licee din ţară, la cea mai importantă competiţie mondială din domeniul roboticii destinată elevilor are nevoie de 15.000 de euro, în mai puţin de o săptămână. Banii sunt necesari pentru a se putea deplasa la Detroit, în Statele Unite ale Americii.

„Organizatorii concursului vor finanţa plecarea pentru 30% din echipă şi încurajează echipele să caute sponsori! Astfel, echipa noastră mai are nevoie de o sumă de aproximativ 15.000 de euro (biletele de avion costă în jur de 1.050 de euro de persoană) în doar o săptămână, pentru a putea onora mult dorita invitaţie în Detroit în 22 aprilie 2018 şi pentru a avea şansa de a reprezenta România la nivel mondial, la finala internaţională a FIRST Tech Challenge. Până luni avem blocate biletele de avion şi trebuie plătite”, se arată în apelul postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Team RO001 Xeo Alba Iulia.

Tinerii liceeni apelează la „bunăvoinţa” oamenilor pentru a-i ajuta cu orice sumă astfel încât visul lor american să devină realitate.

Numărul de cont bancar în care cei doritori pot vira bani pentru tinerii liceeni din Alba Iulia este menţionat pe pagina de Facebook a echipei.

Team Xeo Alba Iulia a ocupat locul I la Inspire Award, „cel mai important premiu” al concursului First Tech Challenge Romania, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti, şi va merge în SUA, la Detroit, la faza mondială a competiţiei de robotică.

Robotul Ela, conceput de liceenii din Alba Iulia, i-a propulsat astfel la faza mondială a celui mai mare concurs de robotică destinat elevilor. Ei au reuşit să câştige „cel mai prestigios premiu” al concursului în faţa unor mari licee de informatică din ţară.

În SUA vor merge, potrivit organizatorilor, şi echipele de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, ambele din Bucureşti, şi Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.

La competiţia de la Bucureşti au participat echipe de la 92 de licee din ţară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.