Administrație

IPJ Alba cercetează cazul unui polițist acuzat că a agresat un tânăr

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a demarat, marţi, cercetările în cazul unui agent acuzat de un tânăr din oraşul Ocna Mureş că l-ar fi agresat chiar în sediul de Poliţie din localitate.

Faptele s-ar fi produs la sfârşitul săptămânii trecute, însă tânărul nu a depus, la vremea respectivă, nicio plângere. După ce un apropiat al său a formulat pe o reţea de socializare acuzaţii potrivit cărora tânărul ar fi fost bătut de un poliţist, necesitând internare, IPJ Alba s-a autosesizat marţi şi a demarat cercetări în acest caz.

„Poliţiştii de la Control Intern s-au deplasat la spitalul din Aiud, unde au consemnat plângerea făcută de către presupusa victimă, urmând ca ea să fie declinată pentru soluţionare Parchetului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, comisar Luminiţa Prodan. Aceasta a precizat, pentru Agerpres, că plângerea se referă la o faptă de lovire.

În paralel, „au fost demarate verificări pe partea de conduită şi de respectare a normelor de etică”, a adăugat Luminiţa Prodan.

La rândul său, poliţistul a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud plângere pentru ultraj. Chiar dacă se afla în timpul liber la momentul presupuselor fapte, acesta afirmă că respectivul conflict ar fi avut legătură cu faptul că este poliţist.

Surse apropiate anchetei au menţionat că poliţistul susţine că, de fapt, el ar fi fost cel agresat şi că doar ar fi încercat să se apere. El neagă, de asemenea, că ar fi dus presupusa victimă în sediul Poliţiei, cum susţine aceasta.

Poliţistul a fost încadrat anul trecut la Serviciul Siguranţa Publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.