Social

Coroane de flori depuse la mormântul jandarmului căzut la datorie în „mineriada” din septembrie 1991

Fotografie de arhivă

Jandarmul care a căzut la datorie în timpul mineriadei din septembrie 1991, sublocotenentul post mortem Lazăr I. Nicolae, a fost omagiat luni în comuna Horea, din judeţul Alba, printr-o ceremonie care a avut loc la mormântul eroului jandarm, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba.

Au fost depuse coroane de flori din partea Instituţiei Prefectului judeţului Alba, a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, Consiliului Local şi Primăriei comunei Horea şi din partea familiei jandarmului căzut la datorie.

„La 25 septembrie 1991, mii de oameni, manifestanţi şi mineri, încearcă să intre cu forţa în sediul guvernului din Palatul Victoria. Clădirea era păzită de jandarmi, militari şi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază. Mulţimea, a reuşit la un moment dat, să incendieze parterul clădirii. În timpul asaltului asupra Palatului Victoria au murit doi civili şi un militar, sublocotenentul postmortem Nicolae I. Lazăr în vârstă de 21 de ani”, se arată într-un comunicat al IJJ Alba.

Jandarmul era militar în termen detaşat de la Alba în Bucureşti şi se număra printre scutierii care aveau ca ordin să păzească instituţia Guvernului.

„S-a stins la spital după două zile de agonie. El a fost prima victimă a «mineriadei» din septembrie”, concluzionează comunicatul IJJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.