Sport

Powerlifting: Șase titluri de „campion național” și un record, obținute de sportivii din Alba Iulia

Cei șapte sportivi legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia au obținut șase titluri de „campion național” la Campionatul Național de Powerlifting, desfășurat sâmbătă și duminică, în Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan stabilind un nou record, la seniori, categoria 93 de kilograme. Ovidiu Pănăzan a împins din culcat 250 de kilograme.

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut medalii importante și la individual, pe fiecare dintre cele trei stiluri – genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări.

Competiția a fost organizată de Federația Română de Powerlifting împreună cu CS Unirea Alba Iulia, în sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia”.

De asemenea, alături de Ovidiu Pănăzan, un alt sportiv participant a doborât un record național. Este vorba de Lupaș Florin, din Bihor, care la proba de genuflexiuni a ridicat 400 de kilograme, rezultatul fiind omologat ca urmare a testării doping.

Competiția din acest an a strâns la start peste 90 de sportivi, între care peste 20 de sportive, aparţinând unor cluburi din județe precum: Alba, Sibiu, Timiș, Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Vâlcea, Caraș Severin, Brașov si municipiul Bucureşti.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.