Mozaic

Moțiunea simplă împotriva ministrului Culturii – respinsă de plenul Camerei Deputaților

Moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 159 pentru voturi „împotrivă”, 94 de voturi „pentru” şi 7 abţineri.

Opoziţia a depus moţiunea simplă intitulată “PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni – Centenarul Marii Uniri”, care îl vizează pe ministrul Culturii, George Ivaşcu, şi care a fost dezbătută marţi în plen.

Prin moţiune, deputaţii semnatari îşi arată îngrijorarea „profundă” faţă de „incapacitatea” Guvernului de a administra buna desfăşurare a sărbătorii de la 1 Decembrie. Deputaţii Opoziţiei consideră necesară o dezbatere publică având ca temă găsirea de soluţii pentru reconsiderarea unui plan naţional dedicat Centenarului Marii Uniri.

„Prezenta moţiune este despre trezirea, în ultimul ceas, la realitate a ministrului Culturii şi a guvernanţilor actuali să facă ceva pentru ca românii să poată celebra Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine. Prezenta moţiune aduce în atenţie apărarea intereselor sectorului cultural, ale instituţiilor din domeniu şi oamenilor implicaţi şi, în acelaşi timp, subliniază necesitatea urgentă a soluţionării problemelor cu care se confruntă acest mediu sub actuala guvernare”, susţin parlamentarii Opoziţiei.

Semnatarii moţiunii mai spun că toate acţiunile şi declaraţiile ministrului Culturii nu au făcut altceva decât să demonstreze „incoerenţa actului de guvernare într-o problemă prioritară, precum organizarea manifestărilor Centenarului”.

Deputaţii Opoziţiei l-au criticat pe ministrul Culturii şi pentru faptul că nu s-a prezentat la şedinţele Comisiei de cultură.

Semnatarii au mai afirmat că ministrul Culturii nu a semnat contractul de execuţie pentru realizarea Monumentului Unităţii Naţionale de la Alba Iulia şi îi solicită să plece din această funcţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.