Administrație

„Întâlnire cu istoria Sebeșului, în anul centenar”, pentru elevii olimpici

Municipiul Sebeș a fost gazda unui numeros grup de elevi participanți la olimpiada națională de istorie, care se derulează în aceste zile la Alba Iulia, informează Primăria municipiului Sebeș.

Olimpicii au fost întâmpinați, la Sebeș, de liceeni ai Colegiului Național „Lucian Blaga”, îmbrăcați în costume populare românești și săsești, care le-au prezentat principalele obiective istorice din centrul vechi al orașului: biserica evanghelică, cetatea medievală, muzeul de istorie. Olimpicii au fost invitați să viziteze, de asemenea, biserica mare și casa memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm.

Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș a fost gazda simpozionului Întâlnire cu Istoria Sebeșului în anul centenar, dedicat elevilor olimpici.

În grădina muzeului, oaspeții au fost salutați de primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, care i-a felicitat pentru performanțele lor școlare în studiul istoriei, le-a vorbit despre povestea frumoasă a orașului și despre personalitățile care au dus faima acestor locuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.